אחרי שנתיים די שקטות במגזר ההנפקות אנחנו לקראת אחת ההנפקות המעניינות בשנים האחרונות.
קצת על החברה Arm:
הוקמה בשנת 1990 ביחד עם מיזם משותף עם חברת אפל וחברה נוספת, נסחרה בבורסת לונדון ונאסדק בשנים 1998-2016 עד שנרכשה ע"י סופטבנק. יש לחברה כ-5,963 עובדים ויש לה רווחיות לא קטנה שכבר נדבר עליה. חברת Arm לא מייצרת בעצמה שבבים, אלא היא אחראית להמציא את העיצוב הכולל – כולל רכיבים ושפת התכנות כדי לבנות את השבבים. המודל העסקי של Arm הוא מתן רישיון לקניין הרוחני עבור עיצובים אלו, שמסביבם ניתן לבנות את המערכות (זה על פי גוגל).
חמשת הלקוחות הכי גדולים של החברה שמהווים כ-50% מהכנסותיה הם: אפל, אנבידיה, קוואלקום, AMD וברודקום. מספיק לראות מי הלקוחות של החברה כדי להבין שהיא יוצאת דופן.
מי החברות שכבר השקיעו בחברה?
אז ככה, עד כה פורסם שאפל, אינטל, גוגל, אנבידיה, מייקרוסופט, סמסונג, TSMC ועוד שלל חברות מהגדולות בעולם השקיעו בחברה כ-735 מיליון דולר. חברת אפל לא רק השקיעה בהנפקה הראשונית אלא כבר יצרה שת"פ לפני שנים עם חברת ARM ולאחרונה דווח שאפל האריכה את השת"פ עם החברה עד שנת 2040.
מלבד השת"פ הארוך טווח עם חברת אפל דווח לאחרונה שאמזון אשר לא הוזכרה עם החברות שהשקיעו בה עד כה מעוניינת לקבל כיסא בדירקטוריון בעזרת השקעה רצינית יותר.
בשנת 2016 "סופטבנק" קונצרן יפני גדול אשר מתמקדת בניהול השקעות רכשה את Arm הבריטית ב-32 מיליארד דולר ובשנת 2020 חברת NVDA הציעה לרכוש את ARM מסופטבנק עבור 40 מיליארד דולר אבל הרגולטור בארה"ב ובריטניה סיכלו את הרכישה ואפשר להבין מדוע.
חברת Arm מתכוונת להנפיק 95.5 מיליון מניות במחיר שינוע בין 47$-51$ למניה מה שיקנה לחברה שווי של 54-52 מיליארד דולר, החברה צופה לגייס בין 5-10 מיליארד דולר.
בתשקיף שהחברה הגישה ל-SEC היה נתון מעניין מאוד שלא היה אפשר להתעלם ממנו, "בעקבות ריבוי מכשירים חכמים ומקושרים התומכים בעולם הדיגיטלי היה גידול של 100% משנת 2019-2022 במכשירים אלקטרונים במשק בית ממוצע". בשנת 2019 היה בממוצע 11 מכשירים ובשנת 2022 זה קפץ כבר ל-22 מכשירים!
הסיבה שיש כל-כך הרבה מחזרות סקסיות אחרי החברה השרמנטית הזאת לא נובע בגלל השם שלה אלא בגלל שהיא כבר חברה מבוססת שמרוויחה כסף! אם תעשו בדיקה מעמיקה לגבי ההנפקות הכי מדוברות שהיו בשנים האחרונות אתם תראו שרוב ההנפקות הגדולות היו של חברות עם צמיחה נאה מאוד אבל עדיין אלו היו חברות שמפסידות מיליארדים של דולרים.
בשנים האחרונות כאשר חברה רצתה לגייס כספים ולצאת להנפקה רועשת היא הייתה צריכה לבצע שתי פעולות:
- לחרטט סיפור טוב שהחברה היא העתיד.
- להוסיף בסוף השם של החברה את המילה Technology.
רוב החברות האלו היו מפסידות מיליארדים של דולרים ולא היה שום הוכחה לכך שהמודל העסקי שלהם באמת רווחי.
דוגמאות שעולות לי בשלוף:
- חברת WEWORK
- חברת SNAP
- חברת Rivian
- חברת UBER
ועוד רבות אחרות.
חברת ARM מגיעה עם הוכחות ומספרים, חברת ARM מזכירה את ההנפקה של חברת עליבאבא, גוגל ופייסבוק בזמנם. אלו חברות שעוד לפני ההנפקה שלהן הרוויחו מיליארדים של דולרים והוכיחו שהמודל שלהם מנצח בענק. אומנם חברת ARM לא מרוויחה כמו החברות שציינתי אבל כיף ומרענן לראות סוף סוף חברה שיוצאת להנפקה ומרוויחה לא מעט כסף.
- לשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2021 הכנסות החברה היו כ-2 מיליארד דולר ורווח נקי בסך 388 מיליון דולר.
- לשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2022 הכנסות החברה היו כ-2.7 מיליארד דולר ורווח נקי בסך 549 מיליון דולר.
- לשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2023 הכנסות החברה היו כ-2.6 מיליארד דולר ורווח נקי בסך 524 מיליון דולר.
רווחיות תפעולית לאותם שנים שציינתי עומד על כ-20%.
על סמך התשקיף שהחברה הנפיקה ל-SEC ניתן לראות רווחיות גולמית גבוהה מאוד של כ-96%! כמובן הוצ' המו"פ והוצאות אחרות "אוכלות" נתח גבוה יותר מההכנסות אבל המודל של החברה מעניין מאוד ולכן משאיר לה שוליים רחבים מאוד. הבחנה חשובה בין ARM לבין חברות מוליכים למחצה אחרות היא ש- ARM אינה מייצרת את מוצריה. במקום זאת, Arm מרוויחה כסף על ידי רישוי העיצובים שלה לחברות אחרות, שלאחר מכן לוקחות על עצמן לבנות וליישם את המעבדים הללו במוצרים שלהם.
הנפקת החברה מתוכננת ל-13.14 בספטמבר ולמרות שאני די חיובי כלפי ההנפקה אני לא מתכוון לרכוש מניות כי הפסקתי לרכוש מניות בהייפ.