איתריום המטבע השני בגודלו אחרי ביטקוין עם מרקט של 300 מיליארד דולר הולך לכוון ה-10,000 דולר, שיביא אותו למרקט של כטריליון דולר. איתריום הוא פלטפורמה מבוזרת שמבוססת על טכנולוגיית בלוקצ'יין, בדומה לביטקוין. אך בניגוד לביטקוין, שאמור להיות בעיקר מערכת להעברת ערך וכסף, איתריום נועד לשמש גם כבסיס לפיתוח יישומים מבוזרים (dApps) וחוזים חכמים (Smart Contracts).
קצת על האיתריום בזמן האחרון
איתריום בשנתיים האחרונות לא הצליח להגיע לתשואות של ביטקוין (למרות שעדיין עשה 150%), ופלטפורמות אחרות כמו סולנה לקחו חלק מהתהילה שלו, במיוחד עם עליית המימקוינים הרבים שהושקו על סולנה. עם זאת, רשת איתריום עדיין נחשבת לרשת החוזים החכמים הבטוחה ביותר, וחברות רבות ממשיכות לבחור בה כתשתית לפיתוח. ניתן לראות זאת גם לפי כמות המפתחים שעדיין עובדים על רשת איתריום, שמהווה את הבסיס לרוב הפיתוחים בתחום.
לצד השימוש הנרחב באיתריום, ישנם מספר גורמים נוספים שיכולים להוביל את המטבע למחיר של 10,000 דולר די מהר קרנות הסל החדשות – קרנות הסל שהושקו עבור ביטקוין הביאו אותו לתשואה מרשימה, כמעט 100% בשלושה חודשים, עוד לפני החצייה. לפי קצב כניסת הכספים לקרנות הסל של איתריום, אנו מתחילים לראות סימנים ראשוניים לעליות גם באיתריום.
כמות האיתר (המטבע של רשת איתריום) הנוצרים בכל חודש עומדת על כ-50,000-60,000 מטבעות, בהתאם לשימוש. דרך קרנות הסל, המספרים האלה יכולים להיסחר ביום או יומיים, מה שיכול ליצור לחץ ביקוש משמעותי על המטבע. כמות האיתר בבורסאות – כמות האיתר היוצאת מהבורסאות היא עצומה, וזהו סימן חיובי לאיתריום. כאשר ההיצע מוגבל והביקוש גדל, זהו סימן לעליות במחיר.
איתריום כאלטקוין
איתריום נחשב לאלטקוין (כל מטבע שאינו ביטקוין). באופן מסורתי, העליות בו מגיעות אחרי העליות בביטקוין, לפחות לפי נתוני העבר. זה דומה למעבר בין השקעות במדד S&P למדד ראסל. כאשר המשקיעים מחפשים השקעות מסוכנות יותר, הם עוברים מנכסים ברמת סיכון נמוכה לבינונית ואחר כך לגבוהה. בעולם הקריפטו, המעבר מביטקוין לנכסים מסוכנים יותר תלויה בתיאבון הסיכון של המשקיעים, וזה קורה בדרך כלל לאחר עליות בביטקוין.
לסיכום
לפי כל הנתונים הללו, המטבע צפוי להגיע ל-10,000 דולר. השאלה היא לא האם אלא מתי.
*אני לא יועץ השקעות, והפוסט נכתב למטרות כיף בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי.