בנק סיליקון ואלי ומאמא תרזה (הפד)

בנק סיליקון ואלי ומאמא תרזה (הפד). ראיתי המון אנשים ששאלו שאלות והציפו את הנושא איך אף אחד לא ראה את הנולד ולא צפה קריסה כזאת של בנק בסדר גודל כזה.

אני אחלק את התשובה לשאלה הזאת לשני חלקים:

חלק א':

כאשר בנק רוכש מניות של חברה אחרת או אגרות חוב יש לו את האפשרות לבצע HTM. מה זה HTM? האמת שאין לי מושג תקף אותי רוח השטות לרגע, המונח HTM זה Held-to-maturity securities – מה שאומר שהבנק יכול להציג שווי עלות של מה שרכש ולהשאיר את זה ככה עד הפדיון של האג"ח ולכן לא ניתן לראות את ההפסד.

אני אתן דוגמא:

חברת אמזון רכשה כ-20% מחברת הרכבים החשמליים RIVN ואחת הסיבות העיקריות לתנודות החדות ברווח הנקי של אמזון זה בגלל שהיא מחויבת להציג את הרווח/הפסד על הנייר כל רבעון ולכן אנו יכולים לראות רבעון אחד הפסד "על הנייר" של 4B ורבעון לאחר מכן רווח של 8B אך ורק בגלל התנודות במניות של חברת RIVN.

הדוגמא שנתתי עכשיו לא חלה על הבנק, מה שאומר שאם תכנסו לדוח האחרון של הבנק אתם תראו HTM בסך של 92 מיליארד דולר גם אם בפועל הוא שווה רק 40 מיליארד דולר.

אני תמיד אומר שמאוד קשה לראות בדוחות הכספיים קריסה טוטאלית של חברה מכיוון שתמיד היא יודעת איך להציג את הדברים בצורה אופטימית הרבה יותר מהמציאות, זאת אומרת שגם אם נראה ירידה בהכנסות ובגיוסים וגידול במשיכת כספים הם ישחילו משפט כמו "אנו צופים שברבעון הקרוב נראה חזרה בגיוסים" ועוד המון סיסמאות חלולות מתוכן.

חלק ב' של התשובה:

אני מאוד נהנה לקרוא דוחות של חברות ואני תמיד משתדל ללמוד עוד אבל מנגד אני גם מנתח טכני ואני מאמין מאוד גדול בגרפים, נרות יפנים וכו'. כל מנתח טכני סביר היה רואה בגרף כבר מתחילת 2022 שאין יותר מידי מה לחפש במניה והיה נזהר מאוד להיכנס ללונג, יותר מזה אני אומר לכם שהיו הזדמנויות רבות להיכנס לשורט וליהנות מירידות חדות במשך תקופה ארוכה. (אני לא עשיתי שורטים כי למען האמת לא זכור לי מתי אי פעם נתקלתי בסימבול של המניה הזאת). הגרף המון פעמים "מספר" סיפור שייקח זמן רב עד שנקרא בדוחות ולכן כל מי שרוצה ללמוד ניתוח טכני מוזמן לפנות אליי בפרטי כי אני מרוויח עשרות מיליונים של דולרים.

בסוף הפוסט אני אצרף כמה שקופיות מהמצגת של הדוח האחרון של הבנק שם תוכלו לראות באיזה חדות הפיקדונות צמחו אצל הבנק, בשנת 2020 הפיקדונות עמדו על 192 מיליארד דולר שזה היה שיא כל הזמנים בבנק וכבר לאחר שנתיים זה הגיע ל-375 מיליארד דולר! עלייה של 95% בשנתיים בסכומים כאלו זה כבר לא צחוק ואני יכול להבין מדוע הבנק ככל הנראה חשש ובחר להיות סולידי "ולנעול" חלק נכבד מהכסף באג"ח ארה"ב.

הסיבה שהבנק בחר באופציה של HTM הייתה כדי להסתיר unrealize losses וכנראה שהמשפט לשקר אין רגליים הייתה חשיבות גדולה מאוד במקרה הזה,
כי בסופו של דבר הבנק נאלץ למכור באופן בהול החזקות בשווי של 21B עם הפסד של 1.8B כמו שכבר קראתם בפוסט הקודם. ברגע שהוא מכר את האחזקות הוא שיפר את הנזילות ואז עוד ניסה לגייס 2.25B במכירת מניות כדי לכפר על ההפסד של 1.8B – מה שגם לא צלח.

תראו, המון בנקים מושקעים בענק באג"ח ארה"ב אבל בנק סיליקון ואלי היה היחיד שהגיע לחשיפה של 57% למוצרים האלו ואילו הבנקים עם החשיפה הכי גבוהה אחריו הגיעו ל-42%. אני אצרף שקופית של הרשימה הזאת גם כן.

מאמא תרזה (הפד):

אני חושב שלעולם הפד לא נרתם במהירות כזאת ישר למען המפקידים שמבוטחים ולא מבוטחים וזה יפה מאוד. בכל הכתבות היה ניתן לראות שמאמא תרזה אמרה שהיא תעשה כל מה שצריך למען המערכת הבנקאית ואני הייתי חייב לחפש באתר הפד מה זה אומר בפועל. הפד הוציא הצהרה בתאריך 12/03/2023 שבו הוא ציין שהוא מקים מתקן נזילות שנקרא BTFP – Bank Term Funding Program. תוכנית מימון לבנקים כדי שלא יקרה מצב שבו מוסד יאלץ למכור במהירות בשעת לחץ. חשוב לציין שהפד אמר שהוא יגבה את המפקידים אבל את בעלי המניות ובעלי החוב הלא מבוטח הוא לא יגבה!

עכשיו תראו, הפד באישור משרד האוצר יעמיד 25 מיליארד דולר שזה יפה אבל אנחנו צריכים להבין שבת'כלס זו טיפה בים. לבנק JPM יש הפסד לא ממומש של 36B, לבנק CITI יש הפסד לא ממומש של 25B, לבנק WFC יש הפסד לא ממומש של 41B תהיו בטוחים שקיימים עוד עשרות בנקים הרבה יותר קטנים עם הפסדים זהים. במהלך הקורונה כאשר "הדפיסו" כל-כך הרבה כסף, הבנקים הגיעו למצב שבו יש להם יותר מידי כסף והם היו חייבים "להעמיס" המון אג"ח של ארה"ב. נכון להיום על סמך כל מיני עדויות ההפסד הלא ממומש שיש לבנקים מהשקעות אלו עומד על כ-620 מיליארד דולר!!

אני לא רוצה להלחיץ אך אחד חס וחלילה אני רק אומר שאנחנו עדיין צריכים להיות מאוד זהירים ולבחון את הדברים לעומקם. *במידה ויש מישהו שרוצה את ההצהרה של הפד, יגיב ואני אצרף בתגובות

כל הנאמר בכתבה הוא בגדר דעה אישית, ואין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות פיננסיות. בנושאים פיננסיים יש להתייעץ עם מומחה.
כתבה מאת: ארז לוי
0 0 הצבעות
דירוג כללי
הירשם
להודיע על
guest
0 תגובות
הוותיק ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות

תוכן עניינים

כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
דירות להשכרה בקפריסין

כל מה שחשוב לדעת על דירות להשכרה בקפריסין: המדריך המלא

מניית אובר

חברת אובר [UBER] הולכת להיות חברה מפלצתית!!

תזרים מזומנים

מהו תזרים מזומנים ולמה הוא כה חשוב לעסק?

מניות חברת אפל

מה קורה בממלכת AAPL? סיכום דוח כספי של מניית אפל

מניית טבע

מניית חברת טבע TEVA צנחה 14%!!!

מניית פייפל 2025

מה גרם למניית פייפל [PAYPAL] להתרסק בכ-13%?!

0
נשמח לשמוע את דעתכם, אנא הגיבוx