במאמר הקודם כתבתי על תהליך הערכת שווי החברה שמאפשר למשקיע לשערך כמה החברה שווה עבורו. בנוסף, כתבתי שזה לא יהיה המחיר שאשלם עבור המניה אלא הרבה פחות.
מדוע?
תהליך הערכת שווי החברה (Valuation) כמעט תמיד מבוסס על הנחות מסויימות לגבי העתיד של העסק, ומכאן ברור לנו שמדובר בשיערוך, ולכן אין לצפות שהתוצאה תהייה מדוייקת. זה אומר שיש הסתברות לטעות בשיערוך שלנו ומכאן חשוב לקחת מרווח ביטחון שיגן עלינו מטעויות.
כמה מרווח ביטחון נדרש לקחת?
זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בעומק ההיכרות של המשקיע עם החברה ובביטחון שיש לו לגבי השיערוך שהוא עשה. אני נוהג לקחת מרווח ביטחון של 50%, משמע שאשמח לקנות את המניה בהנחה משמעותית, וליתר דיוק – בחצי מחיר. חשוב להבין שכבר בתהליך ה- Valuation אני מכניס את הדרישה לתשואה שנתית של 12% עד 15% לפחות, כך שבתוספת מרווח הביטחון הסיכויים שלי להשיג תשואות מעולות גבוהים מאוד.
מתי ואיך ניתן לקנות מניות בחצי מחיר?
מרבית האנשים לא מאמינים שניתן לקנות מניות בחצי מחיר, במיוחד כשנחשפים לראשונה לרעיון הזה, אבל המציאות מראה שהתנודתיות החדה בשוק ההון מאפשרת לעשות את זה שוב ושוב. חוסר הוודאות והפחד ששוררים בשווקים גורמים למחיר של מניות רבות לצנוח כמו אבן, וזוהי הזדמנות פז לקנות חברות מעולות בחצי מחיר ולעיתים אפילו בפחות מזה.
בשנה האחרונה זה בדיוק מה שקורה. השוק יורד ומניות של חברות מעולות נשחטות במחיר, פעמים רבות ללא פרופורציה ביחס לתוצאות העיסקיות.
מה שלפני שנה עלה $100 עולה היום $50 ולעיתים אפילו פחות, ומי שמבין את זה ומנצל את ההזדמנות לקנות בזול ירוויח הרבה מאוד כסף בהמשך הדרך כל עוד יקפיד להשקיע בחברות מעולות עם חפיר חזק והנהלה מצויינת.
נצלו את ההזדמנות להשקיע בחוכמה.