מהם עשרת הטיפים שלי לחופש כלכלי?

מהם עשרת הטיפים שלי לחופש כלכלי? הכתבה נכתבה בעקבות זה שאני כל הזמן רואה שהרבה שואלים, מדברים, ומתייעצים על חופש כלכלי. כל יום יש דיון בקבוצות. אפילו כמה פעמים ביום. ואפילו לפני כמה זמן ראיתי שמישהו שאל באחת הקבוצות בפייסבוק – תוך כמה זמן הגעתם למיליון הראשון?

רציתי לתת כמה טיפים, כמה מחשבות, וכמה רעיונות, שקשורים לנושא:

להגדיל הכנסה

אני מאוד בעד להגדיל הכנסה, אם זה כשכיר או עצמאי. אני לא ארחיב פה איך לעשות את זה, אבל הכיוון של להגדיל הכנסה, יכול ליצור שינוי גדול בזמן יחסית קצר. הרבה מתאמנים שלי עובדים על זה, צעירים ומבוגרים, ומצליחים להגדיל הכנסה חודשית מאלפיים לארבעת אלפים, מחמשת אלפים לעשרת אלפים, מעשר לעשרים, וכן הלאה. אתם יכולים תוך חצי שנה או שנה להכפיל הכנסות ואף יותר, ותחשבו מה זה יעשה לחשבון בנק שלכם, ולהשקעות שלכם…מה שמוביל אותי לסעיף הבא.

להשקיע את הכסף

הכסף שאתם מרוויחים צריך להיות מושקע כדי שהוא יעבוד בשבילכם. יש הרבה סוגי השקעות, כל אחד ומה שמתאים לו, אבל צריך שהכסף יעבוד.

ניתן דוגמא לצורך המחשה: נגיד שיש לכם 200 אלף להשקיע ואתם מתחילים להשקיע אותם ויוצא לכם בערך 10 אחוז בשנה, ואתם ממשיכים לגלגל את ההשקעות כל שנה. ונגיד שההכנסה שלכם מעבודה כמו שהזכרתי בסעיף הקודם, עלתה מ-10 אלף לחודש ל20 אלף חודש, ונגיד כעת אתם מסוגלים לחסוך, ולהשקיע את ה-10 הנוספים. משני המהלכים האלו כבר יש לכם בסביבות מליון אחרי חמש שנים. (השקעה של ה-200, והגדלה של ההכנסה ב-10 לחודש שאתם מוסיפים להשקעות). ואם תמשיכו ככה עוד כמה שנים, יהיה לכם בסביבות 2.5 מליון אחרי עשר שנים, ובסביבות 4.5 מליון אחרי 15 שנה.

אל תשכחו, ככל שהכסף גדל, זה כמו כדור שלג, והוא גדל מהר ומהר יותר. מה שנקרא ריבית דריבית. מה שהמשקיעים שלי בממוצע מקבלים מהשקעות זה בערך 9-15 אחוז בשנה, תלוי באיזו השקעה, כך ש-10 אחוז בממוצע הוא ריאלי. לצורך הדיון, גם ב-8 אחוז לשנה המספרים עובדים יפה. (אחרי עשר שנים עם אותם נתונים אתם ב- 2 מיליון).

כל הסכומים שציינתי לא כוללים מיסים, וזה מוביל אותי לסעיף הבא:

מומלץ לעשות תכנון מס עם רואה חשבון או יועץ מס

ככל שתרוויחו יותר כסף מהכנסה ומהשקעות, כך תהיו חייבים ביותר מס, וכדי להמשיך לגלגל כמה שיותר כסף קדימה בהשקעות (זוכרים? ריבית דריבית). מומלץ לקחת מישהו שמומחה לענייני מיסים ושיכול לייעץ לכם בהתאם למצב הספציפי שלכם – קרן פנסיה, ביטוחים שונים, סוגי השקעות שונים, מה להחזיק, לכמה זמן, אופציות למינופים והלוואות (סוכני משכנתאות תותחים) וכו. זה שווה כל שקל/ דולר/ יורו/ יאן/ רנמינבי.

להשקיע במנטור, מלווה, עוזר, יועץ

תמצאו מישהו שאתם מתחברים אליו, שנמצא כמה צעדים לפניכם, מישהו שכיף לכם איתו, שיכול להדריך אתכם, מישהו שיכול לכוון, לעזור, לשאול את השאלות הנכונות, ולהציק לכם. זה יכול להיות מישהו שעושה את זה באופן מקצועי, או מישהו שהתחברתם אליו, ואתם רוצים לבקש ממנו עזרה. דרך אגב, זה יכול להיות מישהו שונה כל תקופה, בהתאם לצרכים שלכם. זה יכול להיות מישהו שעוזר לכם בעסק שלכם, או במעבר משכיר לעצמאי, או בהשקעות, או ברילוקשיין, או מישהו שנותן חיזוק ודחיפה קדימה, או מישהו שנותן לכם ביטחון שאתם לא לבד, או כל הנ"ל.

להשקיע בלימודים

בדומה למנטור או קואצר שזאת עבודה אחד על אחד כל שבוע, שווה להשקיע בלימודים, וזה אומר ללמוד עוד תחומים, לקחת עוד קורסים, ללמוד אונליין, ללמוד מספרים, העיקר ללמוד. להרחיב אופקים בתחומים שמעניינים אתכם וקשורים למטרות שלכם. דרך אגב, לא כל דבר צריך ללמוד, אפשר ורצוי גם לשכור בעלי מקצוע בכל תחום שאתם צריכים. אבל נחמד להבין כמה מושגים בסיסיים, ולהבין איך דברים עובדים בכל מיני תחומים שקשורים ישירות או עקיפין למה שאתם עושים/ רוצים לעשות, או לחילופין ללמוד תחום שהופך לעבודה שניה שלכם, או אפילו לעבודה המרכזית.

להעז

אחד הדברים לדעתי הכי חשובים. אי אפשר לרצות להרוויח הרבה כסף בהשקעות בלי סיכון. לפתוח עסק בלי סיכון. לעשות שותפות בלי סיכון. אפשר למזער את הסיכונים. אבל אין דבר כזה משהו מובטח. גם בהוצאת פרסום, אין הבטחה שיבואו לקוחות. וגם כשאתם לוקחים מנטור, אין הבטחה מאה אחוז לתוצאות. אי אפשר לרצות לגדול בלי לשלם לנותני שירות, לעובדים, לקולגות, למנטורים, לבנות אתר, לעשות השקעה, לקחת קורס, לשלם על טיסה לכנס מעניין וכו. אי אפשר לגדול בלי להתנסות בדברים, בלי להיות חשוף לשום סיכון. מצד שני, יש הבטחה להשאר בדיוק באותו מקום, ובדיוק באותו מסלול, אם אתם ממשיכים רק לעשות מה שעשיתם עד היום. אם אתם מרוצים מזה, אז מצוין, ואם לא, אז הגיע הזמן להעז. יש לי חברים שפעם לפני 15 שנה היה להם מאה אלף שקל בבנק. הם לא רצו ללמוד, לא רצו להשקיע, לא רצו להעזר באף אחד בתשלום, לא רצו תשלום על פרסום, על אתר, לא רצו לטוס, לא רצו כלום, רק להגן על המאה אלף שקל. והיום, אכן, הם הצליחו, ועדיין יש להם מאה אלף שקל בבנק.

לצמצם הוצאות

אמנם אני פחות בקטע של חיסכון מבחינת צמצום הוצאות, כי זה משהו מאוד מוגבל. כן, אפשר ללכת למסעדה יותר זולה, או לא ללכת בכלל, אפשר לעבור לספק אינטרנט יותר זול, אפשר לקנות בגדים יותר זולים וכו. אבל החיסכון הוא מוגבל בסופו של דבר, בעוד הצמיחה לא מוגבלת. אני כן בעד לבדוק אם יש דברים שהם ממש בזבוז ואפשר לחסוך בהם, או אם יש הלוואה עם ריבית מאוד גבוהה שאפשר לסגור. אבל בגדול, מבחינה אישית אני מנסה להתמקד בצמיחה, בהשקעות, בחסכון מבחינת מיסוי, ובהוצאת כספים על גדילת העסקים שלי, וגם על עצמי, ולהנות מהדרך, ומהיום יום.

מה שמוביל אותי לסעיפים הבאים:

להיות נדיב לאחרים

ני משתדל להיות נדיב לאחרים בזמן וכסף. משתדל לתת מהזמן שלי בחינם לדברים שונים. ומהכסף שלי. אפשר להגיד קארמה, אפשר להגיד תודעת שפע. אבל מבחינתי זה מעבר לזה – זה שיתוף. זה ביחד. לנסות לעזור אחד לשני. ליצור קשרים. ליצור חיבורים. מה שמוביל לדבר הבא.

ליצור קשרים חדשים

אני מאוד אוהב להכיר אנשים חדשים. הרבה פעמים אני מוזמן לארוחות על ידי אנשים שאני לא מכיר. לכל מיני מפגשים. לחומוס עם מישהו שעובר באזור שלי ושולח הודעה בפייסבוק. מכל אחד אני לומד משהו. מכל אחד אני לוקח משהו. לכל אחד נותן. אני אוהב לראות איך אנשים חיים, מה הם עושים, מה הם חושבים. זה פותח אותי לעוד אופציות. פותח לעזרה הדדית. לשיתופי פעולה. לא תמיד הכל קורה כאן ועכשיו.
קשר שהתחיל בפגישה אחת לפני שנה, יכול להוביל לעוד פגישה אחרי שנה, ופתאום להשקעה משותפת או משהו אחר מעניין. וגם אם לא מוביל לכלום, והיה כיף רק בפעם היחידה שהייתה, הכל טוב. מה שמוביל אותי לסעיף האחרון ואולי אחד החשובים בעיני:

 לחיות כבר היום כמו בחופש כלכלי

זה גם מוביל לחופש כלכלי, וזה גם מכין אתכם לחופש הכלכלי, ואפשר כבר להיות בחופש היום. אני חושב באמת ובתמים שכל שעה שאתם בתחושה של חוסר, בפחד, בלחץ, ברוגז, בלחיות בעתיד, זאת שעה מבוזבזת. אני חושב שמי שרוצה לחיות בחופש כלכלי עוד עשר שנים, צריך לדעת לחיות בחופש גם עכשיו. גם כדי להנות ולהפיק את המיטב עכשיו, וגם כדי להיות מוכן לחופש כלכלי.

  1. מחכים להיות בחופש כלכלי כדי לתרום? אז תתרמו כבר עכשיו ממה שיש. עשרה שקלים. שעה בהתנדבות לטייל עם כלב.
  2. מחכים להיות בחופש כלכלי כדי להיות יותר עם הילדים שלכם? פעם בחודש תקחו יום חופש מהעבודה או יום מחלה, ותוציאו את הילד מהמסגרות, ליום כיף איתכם.
  3. מחכים להיות בחופש כלכלי כדי לצאת לחופש בתאילנד עם כל המשפחה? אז בינתיים קחו את שישי בערב לצאת לגינה או לחצר האחורית או ללכת לדוד שיש לו בית פרטי ולבוא כולם עם שקי שינה ולישון על הדשא, לעשות מרשמלו בלילה, ומיץ תפוזים סחוט בבוקר.
  4. מחכים להיות בחופש כלכלי כדי לעשות מה שאתם אוהבים? אפשר גם עכשיו לעשות מה שאוהבים בתור תחביב, ורצוי אפילו בתור מקצוע. ככל שתהיו בסטייט אוף מיינד של חופש כלכלי כבר היום גם תהנו יותר, גם תהיה לכם תכנית אמיתית שכבר אתם חווים מה תעשו כאשר תהיו בחופש כלכלי. וגם תגיעו לחופש כלכלי יותר מהר כי תהיו יותר שמחים, יותר אופטימיים, יותר אנרגטיים, ותזרמו הרבה יותר מהר קדימה. אם אתם לא רוקדים, שרים, וחולקים עם אחרים עכשיו את מה שיש, שווה להסתכל פנימה ולבדוק.

אוהב אתכם מאוד, בהצלחה רבה!

כל הנאמר בכתבה הוא בגדר דעה אישית, ואין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות פיננסיות. בנושאים פיננסיים יש להתייעץ עם מומחה.
כתבה מאת: אסף קהתי
5 3 הצבעות
דירוג כללי
1 תגובה
הוותיק ביותר
החדש ביותר הכי הרבה הצביעו
משוב מוטבע
הצג את כל התגובות
Adam Gros

פוסט מעניין מרתק שנותן השראה.. רק לא מובן לי איך אפשר להגדיל את ההכנסה שלי אם אני עובד 5 וחצי ימים בשבוע בערך. וגם, איך אפשר תוך שנה להגדיל משכורת מ- 10 אלף ל- 20?

תוכן עניינים

כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
מניית טבע

חברת טבע [TEVA] ממשיכה במומנטום חיובי!

מניות חברת אפל

וורן באפט מכר 50% מהחזקתו באפל?!

מהפכה של גוגל

האם הסוף של גוגל קרב ובא?!

איתריום

האם איתריום בדרך ל-10,000 דולר?

בנקים בישראל

האם הבנקים עושים עלינו ספין אוף? ומידע על קרן הנאמנות ETHE

קרנות הנאמנות של Grayscale

קרנות הנאמנות של Grayscale: דרך עקיפה להשקעה בקריפטו