מדוע וורן באפט הוא עדיין משקיע זהב: לקחים מ-60 שנות ניסיון (כתבה מס' 6)

בשנים האחרונות יש יותר ויותר אנשים שטוענים שוורן באפט איבד את מגע הזהב שלו בהשקעות. האמירה הזאת לא מפתיעה אותי כשאני שומע אותה מאנשים צעירים שלא הספיקו לחוות מיתון אמיתי בשוק ההון, אבל היא כן מפתיעה אותי כשמדובר באנשים מנוסים.

אל תאמינו לביקורות: ההצלחה ארוכת הטווח מוכיחה את עצמה לאורך 60 שנה

בכל פעם ששוק ההון נמצא בפריחה לאורך שנים עולות הטענות שבאפט איבד את מגע הזהב. המציאות מראה שלאורך 60 השנים האחרונות באפט לא איבד את מגע הזהב וזה נכון גם עכשיו. בשנים הראשונות באפט עשה למעלה מ-24% תשואה שנתית ממוצעת בהשקעות שלו וזה אומר שהוא הכפיל את תיק ההשקעות כל שלוש שנים. מטורף!

גודל התיק העצום לא מונע ממנו להשיג 20% תשואה שנתית

בשנים האחרונות תיק ההשקעות של באפט נהייה עצום בגודלו מה שמגביל אותו לקניית חברות ענק בלבד היות ורכישה של חברות קטנות לא תשפיע על השורה התחתונה אצלו. באפט בעצמו אמר שהוא כבר לא יכול לצאת ולצוד איילות אלא הוא נדרש עכשיו לצוד פילים וזה הרבה יותר מאתגר. עם זאת, ולמרות החיסרון לגודל, התשואה השנתית הממוצעת של באפט ב-60 השנים האחרונות היא למעלה 20% שזה הרבה יותר טוב מהמדדים והרבה יותר טוב מהרוב המוחלט של המשקיעים בשוק.

למה יש הליום שלילי כלפי אסטרטגיות השקעה של באפט?

באפט ידוע כמשקיע "שיושב" על הרבה מאוד כסף במזומן וממתין להזדמנויות. ההמתנה על כמות מזומן כל כך גדולה היא זאת שגוררת ביקורת.

אז למה הוא פועל כך?

התשובה פשוטה למדי. באפט דבק בשיטת ההשקעות שעבדה מצויין עבורו ועבור משקיעי ערך אחרים במשך שישים שנה ואין לו שום כוונות לשנות עכשיו את מה שהוא עושה בהצלחה כל השנים.

באפט, ביחד עם השותף שלו צ'ארלי מאנגר, מחפשים לקנות חברות מעולות שיש להן הנהלה מצויינת ויתרונות תחרותים שמבדלים אותן מהמתחרים, ולשלם על אותן חברות מחיר זול יחסית. כשהשווקים עולים קשה למצוא הרבה חברות שמקיימות את התנאים הללו היות והמחיר של מרבית החברות המעולות הוא יקר ביחס למה שבאפט ומאנגר מוכנים לשלם.

אז באפט ומאנגר ממתינים להזדמנויות, בדיוק כמו שהם עשו בסוף שנות התשעים בימי בועת ה- dot com. הם ממתינים לתיקון חד בשווקים שיתן להם את האפשרות לקנות בזול. למרות גילם, באפט ומאנגר לא ממהרים לשום מקום. באפט אף פעם לא מיהר. הוא תמיד קנה בתנאים שלו והיה מוכן לחכות בסבלנות כדי לקנות חברות מצויינות במחיר שמתאים לו.

האם אסטרטגית השקעה תשתנה בקרוב בעקבות נבואות הזעם על מיתון?

מיתון

שנת 2022 הייתה שנה מעניינת במיוחד היות והשווקים חוו ירידות מחירים. יש מניות שמחירן חזר לימי טרום-הקורונה ויש כאלו שעדיין לא. ההזדמנויות צצות ואם נבואות הזעם על מיתון בארה"ב אכן יתממשו, אז נקבל הרבה יותר חברות במחירי מבצע.

אלו הימים שבהם באפט ומאנגר קונים באגרסיביות ואלו הימים שמשקיעי ערך כדוגמת באפט ומאנגר קונים. תיק השקעות שמבוסס על חברות מצויינות שנקנו במחירי 'סוף עונה' זה מתכון לתשואות מעולות לאורך שנים. בכל שנה באפט מפרסם את התשואה של מניית BRK במכתב למשקיעים. התשואה של באפט משנת 1965 (מאז שרכש את חברת BRK והפך אותה לזרוע ההשקעות שלו) היא 3,641,613%. זאת לא טעות, מדובר ב- 3,641,613%!

בשורה התחתונה

לכל מי שעוסק בהשקעות יש מה ללמוד משישים שנות הניסיון של באפט. בתור משקיע ערך אני עוקב אחרי התיק של באפט ושל משקיעים ידועים אחרים שפועלים על פי אותם העקרונות בדיוק. בסופו של דבר, מדובר במשקיעים הטובים בעולם ותמיד טוב לדעת מה הם קונים או מוכרים ומתי.

כל הנאמר בכתבה הוא בגדר דעה אישית, ואין להסתמך עליו לצורך קבלת החלטות פיננסיות. בנושאים פיננסיים יש להתייעץ עם מומחה.
כתבה מאת: אלון הזה

תוכן עניינים

כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
מניית טבע

חברת טבע [TEVA] ממשיכה במומנטום חיובי!

מניות חברת אפל

וורן באפט מכר 50% מהחזקתו באפל?!

מהפכה של גוגל

האם הסוף של גוגל קרב ובא?!

איתריום

האם איתריום בדרך ל-10,000 דולר?

בנקים בישראל

האם הבנקים עושים עלינו ספין אוף? ומידע על קרן הנאמנות ETHE

קרנות הנאמנות של Grayscale

קרנות הנאמנות של Grayscale: דרך עקיפה להשקעה בקריפטו